Gefrituurde pijlinktvis met wasabimayonaise en koriander

4 personen
 
 
Ingrediënten
• 800 g inktvis schoongemaakt
• 200 g bloem
• 200 ml mayonaise
• 1 el wasabipasta
• peper en zout
• 1 bosje koriander
• 2 limoenen
• olijfolie om te bakken
• 4 eieren
 
Bereiding
• Snij de schoongemaakte inktvis in stukken, niet te dik en niet te dun, en strooi er zout op.
• Klop de eieren los in een diep bord.
• Doe de bloem in een ander diep bord.
• Haal de inktvis eerst door de losgeklopte eieren en daarna door de bloem.
• verwarm de olie van de friteuse tot 175 graden (niet heter, want dan verbrand de inktvis van buiten en blijft hij rauw van binnen)
• Haal het mandje uit de friteuse.
• Bak de inktvis goudbruin in de olie, haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat op keukenpapier uitlekken.
• Meng de wasabi door de mayonaise en voeg het sap van 1 limoen toe.
• Snij de andere limoen in partjes.
• Serveer de krokant gebakken inktvis met de wasabimayonaise, partjes limoen en gesnipperde koriander.