Gevulde pijlinktvis met aardappel peterseliepuree

4 personen
 
 
Ingrediënten
• 12 – 16 schoongemaakte kleine pijlinktvissen
• 1/2 bosje peterselie
• aardappelpuree met boter, eierdooier en melk
• 4 eetlepels vers wit broodkruim
• 2 gesnipperde sjalotten
• 4 eetlepels pijnboompitten
• 4 eetlepels vers geraspte Parmezaanse kaas
• 3 tenen knoflook
• kervel
• basilicum
 
Bereiding
• Hak de peterselie grof, blancheer 2 min. in kokend water en giet af.
• Meng onder de aardappelpuree en stamp goed fijn.
• Hou warm.
• Hak de knoflook fijn en mix met het broodkruim, de sjalotten, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, kervel en basilicum.
• Maak de pijlinktvissen schoon en spoel ze uitvoerig onder koud stromend water.
• vul op met kruidige broodkruim, steek dicht met cocktailprikkers en bak aan alle kanten in boter.
• Zet de pijlinktvissen nog 5 min. in de oven op 160°C.
• Schik ze op de aardappel-peterseliepuree en serveer meteen.