Vispapillot bouillabaise

4 personen
 
 
Ingrediënten
• 2 venkelknollen
• 1 ui
• 4 tomaten
• 2 teentjes knoflook
• 1 doosje saffraan
• 1 visbouillonblokje
• 250 ml droge witte wijn
• 4 middelgrote aardappelen
• 800 g assortiment visfilet uit de Noordzee (zeeduivel, hondshaai, koolvis, schelvis, tong, …)
• 16 schelpjes
• 50 g gepelde garnalen
• 2 el gehakte peterselie
 
Bereiding
• Kook de aardappelen beetgaar.
• Snij de venkel en ui in fijne repen.
• Pel de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
• Snipper de knoflook fijn.
• Fruit de venkel, ui en knoflook aan in wat olijfolie.
• Brokkel het bouillonblokje over de groenten en voeg de saffraan toe.
• Blus met 250 ml witte wijn en laat nog even garen.
• Neem 4 grote stukken aluminiumfolie.
• Verdeel er de rauwe vis over.
• Leg in elke papillot wat aardappelen, 4 schelpjes en de groenten saus.
• Verdeel er nog de gepelde tomatenblokjes over en vouw de papillot dicht.
• Laat 15 minuten garen op een warme bbq.
• Leg elke papillot in een diep bord, vouw ietwat open, strooi er de garnalen en de peterselie over.