Zeebarbeel met couscous

4 personen
 
 
Ingrediënten
• 4 filets van zeebarbeel
• 250 g couscous
• 2 el gekonfijte citroen
• 50 g rozijnen
• 1 kleine courgette
• 1 rode paprika (indien gewenst geschild)
• 1 sjalot
• harissa
• kurkuma
• ras-el hanout
• kaneel
• munt
• koriander
• platte peterselie
• 3 dl gevogeltebouillon
• olijfolie
• 1 bokaaltje gegrilde paprika’s (200g)
• 1/2 dl room
• boter
 
Bereiding
• Snipper de sjalot fijn en de courgette en paprika in kleine blokjes.
• Stoof de sjalot aan in wat olijfolie en voeg er de courgette en paprika aan toe.
• Roer om, voeg er de gekonfijte citroen en de rozijnen bij.
• Kruid met kurkuma, harissa, ras-el hanout en kaneel.
• Blus met de 2dl gevogeltebouillon en laat nog even op een zacht vuurtje garen tot de groenten allemaal zacht zijn.
• Laat de couscous wellen in gezouten water en wrik los met een vork.
• Hak de munt, koriander en peterselie fijn en mens nog warm, de couscous met de groenten en strooi er de verse kruiden over.
• Snijd de paprika in blokjes en fruit ze aan in wat boter.
• Voeg er 1dl gevogelte bouillon en 1/2 dl room toe en laat even inkoken, mix met de staafmixer tot een sausje.
• Kruid nog met peper en zout.
• Verhit een pan met wat olijfolie en boter en bak de rode poon in de hete pan ongeveer 2 minuten langs elke kant, naargelang de dikte.
• Kruid nog met peper en zout.
• Serveer de couscous met de zeebarbeel en wat paprikacoulis.