Zeebarbeel met venkel

4 personen
 
 
Ingrediënten
• 4 filets van zeebarbeel
• 20 cl room
• 2 venkel knollen
• 1 kl venkelzaadjes
• 5 cl pastis
• 2 el olijfolie
• 1 steranijs
• 2 dl schaaldieren fumet
• boter
• peper en zout
• 800 g aardappelen
• 100 ml karnemelk
 
Bereiding
 • Schil de aardappelen, kook en pureer.
• Voeg de karnemelk en boter toe, kruid.
• Snijd de venkel in vier, blanceer en laat uitlekken.
• Bak met de venkelzaadjes in olijfolie en kruid.
• Bak de visfilets krokant in boter, kruid en houd warm in de oven.
• Blus de pan met schaaldieren fumet.
• Laat inkoken, voeg room toe en schuim op met de mixer.
• Schik op een verwarmd bord.
• Druppel wat pastis over de venkel.