Zeebarbeel op z’n zuiders

4 personen
 
 
Ingrediënten
• 4 zeebarbelen, niet te groot, gefileerd
• 100 g zongedroogde tomaatjes
• 80 g olijven zonder pit
• 2 el kappertjes
• 50 g pijnboompitten
• handvol bladpeterselie, gehakt
• 1 el tomatenpuree
• 800 g krieltjes, voorgekookt
• 2 takjes tijm
• 1 citroen
• keukentouw
• 3 el panko of Japans broodkruim
• olijfolie
• peper en grof zout
 
Bereiding
 • Hak de zongedroogde tomaatjes fijn.
• Snijd de olijven in plakjes.
• Meng de zongedroogde tomaatjes met de olijven, de kappertjes, de pijnboompitjes, de tomatenpuree en de gehakte peterselie.
• Kruid de mix met peper en zout en meng met een scheutje olijfolie en water tot een zachte pesto.
• Leg de zeebarbeelfilets op het werkvlak met het vel naar beneden.
• Bestrijk de filet met de pesto.
• Leg de andere filet erbovenop.
• Verwarm de oven voor op 180°C.
• Meng de panko door de rest van de pesto tot een crumble.
• Leg de vissen in een ingevette ovenschaal en verdeel de tomatencrumble over de vissen ermee.
• Snijd de citroen in partjes en prik de partjes op een satéprikker, prik in de filets.
• Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
• Bak de krieltjes krokant in olijfolie en breng op smaak met tijm, peper en fleur de sel en serveer met de vis.