DORADE MET GROENTENSTOOFPOTJE

4 personen
 
 
Ingrediënten
•  2 dorades van 350 gr stuk
•  1 courgette
•  2 prei
•  1 peer
•  1 romanesco
•  2 ajuinen
•  enkele takjes peterselie
•  500 ml groente-of visbouillon
•  1 stukje gember
•  1 mespuntje gedroogde chilivlokken
•  1 tl korianderzaad
•  olijfolie
•  2 teentjes look
•  enkele takjes koriander
 
Bereiding
•  Fileer de vis. Zorg dat alle graatjes en bloedvaatjes verwijderd zijn.
•  Snij de grote graten van de vis in kleinere stukken. Snij een ui grof.
•  Verwarm een scheutje olijfolie in een pot en stoof het visafval en de ajuin aan.
•  Voeg een takje tijm en peterseliestengels toe. Blus met de bouillon. Laat 10 minuten pruttelen.
•  Snij de groenten: de courgette in balkjes, het wit van de prei in ronde brede stukken, breek de romanesco in roosjes en snij de ajuin in 8 stukken.
•  Schil de peer, look en de gember en snij allemaal in fijne blokjes.
•  Doe een scheutje olijfolie in een stoofpot, en kleur look, gember en peer lichtjes aan.
•  Voeg wat chilivlokken en korianderzaad toe, en dan ook alle groenten.
•  Zeef de bouillon en blus de groenten hiermee. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen onder deksel.
•  Leg tenslotte de visfilets ook mee in de pot voor nog 2 minuten.
•  Snij koriander en peterselie fijn en gebruik om te garneren.