GARNAALSOEPJE MET CRESSON

4 personen

 
 
Ingrediënten
• 1kg garnaalkoppen
• 100 g gepelde garnalen
• 2 uien
• 2 wortelen
• 20 g gember
• 1 teen look
• 1 bussel cresson
• 1dl room
• peper en zout
• kerriepoeder (mespunt)
• 3 soeplepels tomatenpuree
• 1 dl Grand Marnier
• 3 liter water
• 1dl kippenbouillon
 
Bereiding
• Stoof de fijngesneden uien, wortel, gember en look samen met de garnaalkoppen aan in een beetje olie.
• Voeg de tomatenpuree toe en blus na met Grand Marnier en zet onder water.
• Kook gedurende 15 min en passeer door een zeef.
• Voeg bij de helft de room, kippenbouillon en de rauw gepureerde cressonpuree toe en mix krachtig.
• Kruid af met peper en zout en kerriepoeder.
• Serveer de garnaalsoep en cressonroom bij de gepelde garnalen.