Garnalenbisque met bieslook

4 personen
 
 
Ingrediënten
• 500 g ongepelde grijze garnalen
• 1,5 l visfumet
• 1 ui
• 1 wortel
• 1 sjalot
• 2 tenen knoflook
• 1,5 eetlepels tomatenpuree
• 2 tomaten
• 2 eetlepels bloem
• 1 glas droge witte wijn
• een scheut cognac
• een scheut arachideolie
• kruidentuiltje (peterseliestengels, tijm, laurier)
• bieslook
• boter
• peper en zout
 
Bereiding
• Pel de garnalen. Verhit arachideolie in een pan en fruit er de garnalenschalen in. Giet de olie weg en voeg een klont boter toe aan de schalen.
• Snijd de groenten fijn en voeg eveneens toe aan de pan. Laat 2 min. zacht stoven. Blus met de cognac en flambeer.
• Voeg de tomatenpuree en grofgehakte tomaten toe. Laat nog 2 min. stoven.
• Bestrooi met de bloem, meng goed en laat even drogen op het vuur. Blus met de witte wijn en bevochtig met de visfumet. Kruid met peper, zout en het kruidentuiltje en breng al roerend aan de kook.
• Laat 30 min. zacht koken en giet nadien door een fijne zeef. Schep in vier borden en werk af met de gepelde garnalen en bieslook.