GAZPACHO MET HANDGEPELDE GARNALEN

4 personen

 
 
Ingrediënten
• ½ komkommer
• 4 rijpe rode tomaten
• 1 kleine ui
• ½ rode chilipeper
• 1 rode paprika
• ¼ dl dragonazijn
• ½ dl olijfolie
• 2 kl Worcester saus
• 1 teentje look
• peper en zout
• ½ rode, groene, gele en oranje paprika
• 1 courgette
• 1 aubergine
• 2 tomaten
• 1 ui
• ½ teentje look geplet
• ½ el Provençaalse kruiden
• peper en zout
• olijfolie
• 2 aardappelen (bintje)
 
Bereiding
• Schil de komkommer en snij alle groenten in grove stukken. Snipper de ui fijn.
• Mix alle ingrediënten te samen en passeer door een fijne zeef.
• Pel de ui, paprika’s en tomaten. Snij alle groenten nadien in fijne blokjes van 1 cm.
• Warm olijfolie op in een pan. Stoof eerst de ui, aubergine en geplette look.
• Voeg na 1 minuut de andere groenten toe behalve de tomaten. Laat alles afkoelen.
• Voeg nu ook de tomaten toe, breng op smaak met peper, zout en Provençaalse kruiden.
• Schil de aardappelen en rasp ze. Spoel goed in water en dep zeer goed droog.
• Frituur de stro-aardappeltjes op 160°C totdat ze lichtbruin zijn.
• Laat ze goed uitlekken en voeg wat zout toe. Hou ze warm.
• Schep in een diep bord wat ratatouille en lepel de gazpacho er rond.
• Schik de garnalen er mooi naast en leg de gefrituurde aardappeltjes er bovenop.