Gepofte aardappel met garnaalslaatje

4 personen
 
 
Ingrediënten
• 600 g ongepelde Noordzeegarnalen
• 4 grote aardappelen
• 200 g groene boontjes
• 1 sjalotje
• 2 tomaten
• 4 el gehakte peterselie
• 2 el augurkjes
• 100 ml zure room
• boter
• peper en zout
 
Bereiding
• Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de aardappelen, prik ze in met een mes en leg in een ingevette ovenschaal. Gaar ze 40 tot 50 minuten in de oven, afhankelijk van de grootte.
• Pel de garnalen. Pel de tomaten, snij ze in blokjes.
• Blancheer de boontjes in kokend lichtgezouten water, giet af en laat schrikken onder koud water. Snij de boontjes en de augurkjes in kleine blokjes. Pel de sjalot en snipper fijn. Meng de garnalen met de boontjes, augurkjes, tomaat, sjalot, gehakte peterselie en de zure room. Breng op smaak met peper en zout.
• Haal de aardappelen uit de oven en snij er een spietje uit. Vul met de garnaalsalade. Serveer met nog wat extra garnaalsalade in een apart kommetje en een groene sla naar keuze.