Gebakken griet met bloemkool en sauce vierge

4 personen
 
 
Ingrediënten
• 4 grietfilets van 120 g elk
• 1 kleine bloemkool
• 3 dl room
• 6 eetlepels fijngehakte gemengde
• 4 eetlepels zure room
• kruiden (bieslook, peterselie, dragon en basilicum)
• boter
• nootmuskaat
• peper en zout
 
Bereiding
• Verdeel de bloemkool in roosjes en kook deze beetgaar in lichtgezouten water. Laat uitlekken.
• Kook de room in tot de helft, voeg toe aan de bloemkool en prak grof met een vork. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
• Meng de fijngehakte kruiden met de zure room en kruid met peper en zout.
• Bak de grietfilets net gaar in een ruime hoeveelheid boter. Kruid met peper en zout.
• Verdeel de bloemkool over vier borden en schik er de grietfilets bij. Roer de zure room even los en lepel over de bloemkool. Lekker met puree.