Griet met waterkerssaus

4 personen
 
 
Ingrediënten
• 600 g grietfilet
Voor de waterkerssaus
• 2 bosjes waterkers
• 1 preiwit
• 1 aardappel
• 20 g boter
• 1 blokje kippenbouillon
Voor de aardappelpuree
• 800 g aardappelen
• 1 bosje waterkers
• 100 g zure room
• peper en zout
Voor de hazelnootcrumble
• 30 g geroosterde hazelnoten
• 1 el citroensap
• 1 el gehakte peterselie
• 1 el gehakte munt
• 1 el olijfolie
• peper en zout
 
Bereiding
• Spoel de waterkers en laat uitlekken. Maak de prei schoon en snij fijn. Schil de aardappel en snij in blokjes.
• Schil de aardappelen voor de puree en kook ze gaar in lichtgezouten water.
• Blancheer de waterkers voor de saus kort in gezouten water. Spoel onder koud water, laat uitlekken en zet opzij. Fruit de aardappelblokjes en preisnippers in boter, voeg het bouillonblokje toe. Laat 20 min. stoven. Voeg de waterkers toe, mix fijn. Hou de saus warm.
• Giet de gekookte aardappelen af en pureer ze. Hak het bosje waterkers voor de puree fijn en meng erdoor, samen met de zure room. Kruid met peper en zout.
• Rol de grietfilets op, steek de visrolletjes vast met een prikker en stoom ze in 7 à 10 min. gaar.
• Maal of hak de hazelnoten fijn. Meng de gehakte kruiden, 1 eetlepel olijfolie en het citroensap erdoor en kruid met peper en zout. Serveer de visrolletjes met de puree, saus en crumble.