Waterzooi van griet met witloof

4 personen
 
 
Ingrediënten
• 400 g filet van griet
• 100 g grijze garnalen
• 1 kg mosselen
• 2 wortelen
• 1 stengel prei
• 6 stronkjes witloof
• 1 l visbouillon
• 2 eierdooiers
• 2 dl room
• sap van ½ citroen
• 3 eetlepels fijngesneden peterselie
• 50 g boter
• peper en zout
 
Bereiding
• Snijd de schoongemaakte wortelen en prei in kleine blokjes. Doe hetzelfde met 4 stronkjes witloof.
• Stoof de groenten in ¾ van de boter. Overgiet met de visbouillon en laat 20 minuten zachtjes koken.
• Halveer intussen de rest van het witloof en stoof in de rest van de boter.
• Bereid de mosselen en haal ze uit de schelp. Klop de eierdooiers los in de room en zet apart.
• Snijd de filets in repen en laat 2 minuten pocheren in de soep. Schep ze eruit en verdeel over 4 voorverwarmde borden.
• Doe hetzelfde met de groenten uit de soep, het gebakken witloof en de mosselen. Voeg het eiermengsel toe en breng al roerend tot bij het kookpunt. Haal van het vuur en voeg het citroensap en de peterselie toe. Breng op smaak met peper en zout.
• Giet in de borden en garneer met de garnalen.