GELAKTE HONDSHAAI MET MISO

4 personen
 
 
Ingrediënten
• 1 grote gefileerde hondshaai zonder vel (500g)
• fleur de sel
• 5 cl bleke miso
• 10 cl vole room
• 5 cl water
• 200g boterbonen
• 4 el honing
• 8 el rode wijnazijn
• 2 dl kippenbouilon
• 2 steranijzen
• 1 theelepel anijszaad
• 1 theelepel venkelzaad
 
• Doe de honing, de rode wijnazijn, de kippenbouillon, de steranijs en de zaadjes in een pot en laat inkoken totdat de emulsie bijna stroopdik is.
• Laat de hondshaai intussen even op temperatuur komen.
• Schroei hem langs beide zijden kort aan in een anti-kleefpan met koolzaadolie.
• Laat hem zachtjes verder garen in de warme pan.
• Lak de vis met een borsteltje en strooi er eventueel nog een beetje fleur de sel over.
• Was de bonen en snijd ze in de lengte.
• Kook ze in het mengsel van miso, room en water totdat het bijna karameliseert.
• Houd je bord zo naturel mogelijk en werk af met bloemetjes en verse kruiden.