GELAKTE HONDSHAAI MET SOJA

4 personen
 
 
Ingrediënten
• 4 grote moten hondshaai
• 50g sojasaus
• 50g honing
• 1 komkommer
• ¼ rammenas
• 4 teentjes look
• eieren, olie, mosterd peper en zout (voor de mayonaise)
• krokantjes van sesam (koekjes)
 
Bereidingswijze
• Was en snij de hondshaai in grote moten. Kruid met peper en zout.
• Bak de moten aan in olie in een hete pan en laat gedurende 3 minuten garen in een voorverwarmde oven op 180°C.
• Meng de honing en sojasaus, smeer de hondshaai hiermee in en laat onder de hete grill mooi lakeren.
• Maak eerst een klassieke basismayonaise.
• Kook de 4 teentjes look gaar in gezouten water.
• Laat afkoelen en mix deze daarna op met de mayonaise.
• Schil en snij de komkommer overlangs in fijne plakjes.
• Kruid met peper en zout, olijfolie en witte wijnazijn en voeg ook een snuifje suiker toe.
• Steek enkele cirkeltjes uit en rol de rest van de plakjes strak op.
• Schil en snij de rammenas in vierkante blokjes. Kook gaar in een gezouten water.
• Leg de moten hondshaai in het midden van het bord.
• Schik de rolletjes komkommer en de blokjes rammenas aan de uiteinden er van.
• Plaats de ronde plakjes komkommer er boven op.
• Werk af met de lookmayonaise en krokantjes van sesam.