Hondshaai in een zuiders stoofpotje

4 personen
 
 
Ingrediënten
• 600 g hondshaaimootjes
• 1 rode, 1 groene en 1 gele paprika
• 3 sjalotjes
• 1 ui
• 3 gepelde tomaten
• 1 dl witte wijn
• 0,5 dl groentebouillon
• 1 koffielepel tomatenpuree
• enkele blaadjes basilicum
• peper en zout
 
Bereiding
• Kruid de vismootjes met peper en zout, bak ze halfgaar (4 minuten) in olijfolie en houd ze warm.
• Snijd de paprika’s, sjalotten en ui in fijne reepjes. Stoof ze even in olijfolie, blus met de witte wijn en de groentebouillon, meng de tomatenpuree eronder en laat alles inkoken tot sausdikte.
• Voeg de vismootjes bij de stoofpot en laat ze 4 minuten sudderen tot ze volledig gaar zijn.
• Verdeel de stoofpot over de borden, versier met basilicumblaadjes en met gestoofde (opzij gehouden) paprikareepjes. Serveer met gebakken aardappeltjes.