Hondshaai met courgettesalade

4 personen
 
 
Ingrediënten
• 800 g hondshaai
• 1 dl melk
• 3 eetlepels bloem
• 1 courgette
• 1 takje verse tijm
• kropsla
• 1 eetlepel fijngehakte bieslook
• 2 eetlepels olijfolie
• peper en zout
Voor de vinaigrette:
• 1 koffielepel mosterd
• 2 eetlepels zeer goede olijfolie
• ½ citroen
• peper en zout
 
Bereiding
• Snijd de courgette in schijfjes van een halve cm dik. Draai de schijfjes in de bloem.
Laat 2 eetlepels olijfolie warm worden in een pan. Bak de schijfjes courgette langs elke kant gedurende 3 à 4 minuten tot ze een mooie goudgele kleur krijgen.
• Strooi de fijne blaadjes van het takje tijm over de courgette. Houd even apart in een lauwe oven.
• Maak de vinaigrette: meng mosterd, olie, wat citroensap, peper en zout met een klopper.
• Dompel de hondshaai even in de melk en draai dan elk stuk in de bloem waaraan peper en zout werd toegevoegd.
• Frituur de hondshaai gedurende 3 à 4 minuten in frituurolie aan 170°C, tot de vis goudbruin kleurt. Laat even uitlekken op keukentissue.
• Bedek het bord met kropsla. Verdeel de lauw gebakken schijven courgette erover, bestrooi met fijngehakte bieslook en schik de gefrituurde hondshaai erop.
• Serveer eventueel met wat tartaarsaus of met tzatzsiki (Griekse yoghurt met komkommer en knoflook).