NOEDELS VAN HONDSHAAI

4 personen
 
 
Ingrediënten
• 300 g hondshaaifilet
• 1 l water
• 50 g zout

Dashibouillon

• 300 ml water
• 2 handvol bonitovlokken (katsuobushi of stukjes ansjovis)
• 1 blaadje gedroogde kombu (bruinwier, te koop in een Japanse speciaalzaak)
• 30 ml heldere sojasaus (minder donker dan een normale sojasaus)
• 2 shiitake-paddenstoelen
• zout

Garnituur

• paarse radijs
• enkele blaadjes duizendblad
 
Bereidingswijze
• Dashibouillon: Dompel de shiitake-paddenstoelen onder in water en breng aan de kook. Voeg de kombu en de bonitovlokken toe.
• Zet een deksel op de pot en laat het geheel doorkoken op een zacht vuurtje. Breng op smaak met sojasaus en een snuifje zout.
• Zeef alles zodat je een heldere vloeistof krijgt.
• Hondshaainoedels: Spoel de hondshaaifilets schoon. Snijd ze in dunne fijne reepjes zoals noedels. Week ze in water met een beetje zout (50 g op 1 liter).
• Garnituur: Snijd de paarse radijs in flinterdunne schijfjes.
• Afwerking: Lepel een goede scheut dashibouillon in een diep bord. Leg de hondshaainoedels in de bouillon zodat ze zachtjes garen en werk af met paarse radijs en duizendblad.