‘Zeepaling’ van hondshaai met kokkels

4 personen
 
 
Ingrediënten
• 200 g netto hondshaai
• 30 kokkels
• 1 platte peterselie
• 1 teentje look
• 1 cl citroensap
• 5 dl witte wijn
5 dl visbouillon
• 20 g boter
• 2 cl room
• 100 g mayonaise
• 50 g Parmezaan (Reggiano)
• 1 dikke toast
 
Bereiding
• Laat de kokkels in een pan op hoog vuur openpoffen.
• Haal uit de schelpjes, bewaar de jus apart.
• Bak de hondshaai kort aan in olijfolie en haal de vis eruit.
• Versnipper de sjalot, de look en de peterselie.
• Rasp de citroen en pers.
• Stoof de sjalot en blus met de witte wijn en de visbouillon en laten voor 2/3 reduceren.
• Voeg de peterselie en de look toe en mix samen met de room en boter.
• Snijd een rechthoekige toast en bak in olijfolie.
• Mix de mayonaise met de peterselie, de Parmezaan en de geraspte citroenschil.
• doe de hondshaai en kokkels in een potje of soepbord.
• Overgiet met de warme soep en besmeer de toast met de peterseliemayonaise en enkele schilfers Parmezaan. Dien op.