KABELJAUW MET GEGRILDE ASPERGES

4 personen
 
 
Ingrediënten
•  24 witte asperges
•  480 gram kabeljauwfilet
•  6 eierdooiers
•  4 dl geklaarde boter
•  sap van 1 citroen
•  gehakte peterselie
•  8 gekookte aardappelen
•  2 rode paprika’s
•  2 el olijfolie
 
Bereiding
•  Schil de asperges. Kook ze beetgaar in gezouten water en laat uitlekken.
•  Schil de rode paprika’s. Snij in stukken. Stoof gaar in een beetje olijfolie.
•  Kruid met peper en zout. Mix alles en passeer door een fijne zeef.
•  Klop de eidooiers met het citroensap, peper en zout en 2 eetlepels water tot schuim op een middelmatig vuur.
•  Voeg de lauwe geklaarde boter straalsgewijs toe. Klop deze verder tot een schuimige massa.
•  Kruid eventueel bij met peper en zout. Voeg als laatste de paprikapuree toe.
•  Laat de kabeljauw garen in de voorverwarmde oven op 180 °C gedurende ± 10 minuten.
•  Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout.
•  Dresseer de in 2 gesneden gegrilde asperges op het bord.
•  Schik hierboven de kabeljauwfilet. Nappeer de saus er rond en serveer met de gekookte aardappelen en fijngehakte peterselie.