KABELJAUW MET KROKANT KORSTJE

4 personen
 
 
Ingrediënten
•  4 kabeljauwhaasjes
•  2 wortelen
•  2 preiwitten
•  50 gram waterkers
•  150 gram rauwe ham
•  1 el broodkruim
•  1 kg bloemige aardappelen
•  1 dl melk
•  20 gram boter
•  2 busseltjes lente-ui
•  3 dl visfumet
•  2 dl droge witte wijn
•  2 dl room
•  boter
•  olijfolie
•  peper en zout
•  nootmuskaat
•  1 tl dijonmosterd
 
Bereiding
•  Leg de sneetjes rauwe ham naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat en droog ze 1 uur in een voorverwarmde oven van 90 °C.
•  Verkruimel de ham en meng er een geutje olijfolie en wat broodkruim onder.
•  Snijd de prei in reepjes. Schil de wortelen en snijd ze ook in reepjes.
•  Stoof de wortelen 5 minuten aan in wat olijfolie en voeg de prei toe.
•  Laat nog eens 5 minuten stoven. Voeg de wijn en visfumet toe en laat even doorkoken.
•  Voeg de room toe. Breng op smaak met peper, zout en mosterd.
•  Snijd de lente-uitjes in fijne ringetjes en stoof 3 minuten aan in wat boter.
•  Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze 20 minuten in licht gezouten water.
•  Giet af en stamp tot met de warme melk en boter tot puree.
•  Kruid met peper, zout en nootmuskaat en meng er de lente-uitjes door.
•  Leg de vis in een ingevette ovenschaal en giet een geutje witte wijn op de bodem.
•  Bak 8-10 minuten in een voorverwarmde oven van 230 °C.
•  Schik de puree in het midden van een diep bord en leg er de vis op.
•  Leg de saus en groenten rondom de vis en werk af met de waterkers.