GEBAKKEN LANGOUSTINES MET KERVELSAUS

4 personen

 
 
Ingrediënten
• 12 gepelde langoustines
• 1,5 dl gevogeltebouillon
• 1,5 dl room
• 3 eetlepels verse kervel
• 1 groot vel filodeeg
• 1/2 jonge bloemkool
• 150 g snijbonen
• 1 fijngehakte teen knoflook
• kerriepoeder
• kervel
• boter
• nootmuskaat
• peper en zout
 
Bereiding
• Pel de garnalen. Snijd de wortel, sjalot, selder en look fijn.
• Stoof de garnaalpellen aan met een scheutje olijfolie en de groenten, tijm en laurier.
• Voeg nadien de tomatenpuree toe en blus met een beetje witte wijn.
• Laat even inkoken en zet onder in water. Laat 20 minuten sudderen op een zacht vuurtje.
• Zeef het geheel en laat tot 1/3de inkoken met de 2 stukjes steranijs.
• Kruid af met cayennepeper en zout.
• Was de prei, kruid met peper en zout en stoof de volledige prei op een zacht vuurtje met een beetje boter.
• Kruid de rog met peper en zout en stoom hem 5 minuten in een stoompot.
• Lepel de jus kriskras op een bord. Leg een busseltje prei in het midden.
• Drapeer de rog op de prei en strooi de garnalen over het bord ter afwerking.
• Breng de gevogeltebouillon aan de kook met de room, voeg de kervel toe en mix tot een groene saus.
• Giet door een zeef en kruid met peper en zout. Hou warm.
• Steek met een metalen ring 4 rondjes uit het filodeeg en bak deze krokant in de oven op 200°C.
• Verdeel de bloemkool in roosjes en blancheer deze 2 min. in licht gezouten kokend water.
• Laat nadien kort schrikken onder koud stromend water en laat uitlekken.
• Snij de snijbonen schuin in fijne reepjes.
• Bak de bloemkool 2 min. op een hoog vuur krokant in boter.
• Kruid met peper, zout en nootmuskaat en meng er de snijbonen onder.
• Bak de langoustines in boter met de knoflook. Kruid met peper, zout en kerrie.
• Verdeel de groenten met behulp van een metalen ring over 4 borden.
• Leg er de krokante filorondjes op en werk af met de gebakken langoustines.
• Versier met plukjes kervel en lepel de kervelsaus rondom.