GEMARINEERDE LANGOUSTINE MET KOMKOMMER

4 personen
 
 
Ingrediënten
• 4 langoustine
• 2 komkommers
• 1 liter yoghurt
• enkele blaadjes zuring
• 4 takjes munt
• 2 avocado
• 1 citroen
• olijfolie
• azijn
• koriander
• 1,5 blaadjes gelatine
• suiker
• peper en zout
 
Bereiding
• Haal de kop van de langoustines.
• Pel de staart volledig, maak een kleine insnijding op de rugkant aan het staarteinde en verwijder het darmkanaal. Marineer met olijfolie, peper, zout en citroensap.
• Laat de yoghurt uitlekken in een neteldoek. Vang het vocht op. Kruid de uitgelekte yoghurt af met peper en zout, en zeste van citroen.
• Pluk de blaadjes van de munt, snij fijn en laat 2u trekken in het uitgelekte vocht van de yoghurt.
• Pureer de avocado’s met olijfolie. Kruid af met peper en zout, koriander en olijfolie. Meng met de uitgelekte yoghurt.
• Pers het sap van 1 komkommer en kruid af met peper, zout, koriander, azijn en suiker. Laat 2 uur trekken. Zeef het geheel en bind op met 1,5 blaadjes geweekte gelatineblaadjes.
• Snij rolletjes van de 2e komkommer en marineer met peper, zout, olijfolie en citroensap. Snij de rest van de komkommer in fijne brunoise en maak aan met peper zout, olijfolie.
• Plaats een cirkeltje brunoise van komkommer met daarop de gemarineerde langoustine. Plaats daarnaast enkele rolletjes komkommer.
• Enkele puntjes yoghurtcrème en avocado ertussen.
• Werk af met enkele zuringblaadjes, komkommersap en de muntbouillon.