GESTOOMDE LANGOUSTINE MET RADIJS

4 personen
 
 
Ingrediënten
•  4 langoustines
•  12 radijzen
•  200g plattekaas
•  1 botje basilicum
•  1 rammenas
•  Olijfolie en blanke olie
•  Citroensap
•  Peper en zout
 
Bereiding
•  Haal de kop van de langoustines.
•  Pel de staart volledig, maak een kleine insnijding op de rugkant aan het staarteinde en verwijder het darmkanaal.
•  Stoom de langoustinestaarten in een stoomoven gedurende 1 minuut of in een stoommandje
boven kokend water.
•  Bewaar de langoustinestaarten warm en werk ze af met olijfolie.
•  Snij de rammenas in een mooie balk, en kook gedurende 2 minuten in gezouten water.
•  Kuis de radijsjes en was ze. Snij in vierkante blokjes.
•  Kruid de plattekaas met peper, zout en citroensap.
•  Mix een botje basilicum met 100 ml blanke olie. Passeer door een fijne zeef.
•  Bordschikking: leg een balkje rammenas onderaan het bord en plaats de langoustine erop.
•  Schik de radijsjes er rond.
•  Plaats puntjes plattekaas ertussen.
•  Lepel de basilicumolie er rond.