LANGOUSTINE MET BLOEMKOOL

4 personen
 
 
Ingrediënten
•  4 langoustines
•  1 bloemkool
 
Bereiding
•  Pel de langoustines en bak ze kort in wat olijfolie.
•  Verwijder de nerven en bladen van de bloemkool en leg de mooiste ervan opzij.
•  Verdeel de bloemkool in roosjes.
•  Schaaf een deel in fijne plakjes met een mandoline.
•  Grill de rest in en droge pan samen met de nerven.
•  Besprenkel met wat olijfolie en kruid met grof zout.
•  Maak met de rest van de bloemkool een puree: blancheer bloemkool tot ze gaar is.
•  Blender glad met wat kookvocht.
•  Kruid af met zout en olijfolie, houd warm in een knijpflesje.
•  Bak de langoustine kort.
•  Spuit wat puree op het bord en leg er gegrilde roosjes en nerven rond.
•  Werk af met geschaafde bloemkool.