LANGOUSTINE MET ZURING EN YOGHURT

4 personen
 
 
Ingrediënten
•  4 langoustines
•  2 komkommers
•  1 liter yoghurt
•  olijfolie, azijn, citroensap en zeste
•  enkele blaadjes zuring
•  4 takjes munt
•  2 avocado’s
•  1 ½ blaadje gelatine
•  suiker
•  koriander
•  peper en zout
 
Bereiding
•  Pel de langoustines, marineer met olijfolie, peper, zout en citroensap.
•  Laat de yoghurt uitlekken in een neteldoek. Vang het vocht op.
•  Kruid de uitgelekte yoghurt af met peper, zout en zeste van citroen.
•  Pluk de blaadjes van de munt, snij fijn en laat 2 uur trekken in het uitgelekte vocht van de yoghurt.
•  Pureer de avocado’s met olijfolie.
•  Kruid met peper en zout, koriander en eventueel nog wat olijfolie.
•  Pers het sap uit 1 komkommer en kruid met peper, zout, koriander, azijn en suiker.
•  Laat 2 uur trekken.
•  Zeef het geheel en bind met anderhalf blaadje geweekte gelatine.
•  Snij rolletjes van de tweede komkommer en marineer met peper, zout, olijfolie en citroensap.
•  Snij de rest van de komkommer in fijne brunoise en maak aan met peper, zout en olijfolie.
•  Plaats een cirkeltje brunoise van komkommer met daarop de gemarineerde langoustine.
•  Plaats daarnaast enkele rolletjes komkommer. Enkele puntjes yoghurtcrème en avocado ertussen.
•  Werk af met enkele zuringblaadjes, komkommersap en de muntbouillon.