LANGOUSTINE OP DE BARBECUE MET ARTISJOK

4 personen
 
 
Ingrediënten
• 4 langoustines
• 4 grote artisjok
• 4 asperges AA
• 4 uien
• 3 dl kippenbouillon
• citroensap
• wat bloem
• olijfolie azijn
• geraspte Parmezaanse kaas
• peper en zout
 
Bereiding
•  Haal de kop van de langoustines.
•  Pel de staart volledig, maak een kleine insnijding op de rugkant aan het staarteinde en verwijder het darmkanaal.
•  Stoom de langoustinestaarten in een stoomoven gedurende 1 minuut of in een stoommandje
boven kokend water.
•  Bewaar de langoustinestaarten warm en werk ze af met olijfolie.
•  Snij de rammenas in een mooie balk, en kook gedurende 2 minuten in gezouten water.
•  Kuis de radijsjes en was ze. Snij in vierkante blokjes.
•  Kruid de plattekaas met peper, zout en citroensap.
•  Mix een botje basilicum met 100 ml blanke olie. Passeer door een fijne zeef.
•  Bordschikking: leg een balkje rammenas onderaan het bord en plaats de langoustine erop.
•  Schik de radijsjes er rond.
•  Plaats puntjes plattekaas ertussen.
•  Lepel de basilicumolie er rond.
• Trek de kop van de langoustine en snij het buikvlies eraf.
• Grill op de barbecue met de pantser naar het vuur, totdat ze gaar zijn.
• Kuis de artisjok en kook in gezouten water met citroen en wat bloem (à Blanc).
• Pureer 3 gare bodems met een weinig aan olijfolie tot een gladde massa.
• Kruid af met peper en zout. Snij 1 artisjok in brunoise. Kruid af met peper, zout olijfolie en citroensap en steek in een kleine ronde steker.
• Schil de asperges.
• Kook beetgaar in gezouten water.
• Gril kort op de bbq en paneer met geraspte Parmezaanse kaas.
• Snij 1 ui in stukken.
• Kook een halve minuut in gezouten water. Afkruiden met olijfolie en azijn. Rooster 3 in schijfjes gesneden uien op de BBQ. Zet onder met kippenbouillon en laat dit 10 minuten koken.
• Plaats de langoustine in het midden van het bord.
• Plaats het stekertje van de brunoise van artisjok en de crème er rond en de zoetzuur gemarineerde ui ertussen.
• Plaats de asperge in Parmezaan en werk af met groene kruidenblaadjes.

Serveer met de hete uienbouillon.