THAISE MOSSELEN

4 personen
 
 
Ingrediënten
•  4 kg mosselen
•  3 rode pepers, zonder zaad, fijngehakt
•  6 stengels citroengras, buitenste schil afgepeld en fijngehakt
•  4 tenen knoflook, fijngehakt
•  1 bos korianderstelen, fijngehakt, bladeren gebruiken bij het serveren
•  100 gr verse gember, geschild en fijngehakt
•  3 limoenen, uitgeperst
•  100 ml sesamolie
•  2 cl vissaus

 

Bron: Krijn Verwijs
 
Bereiding
•  Laat de mosselen stuk voor stuk door uw vingers gaan en kijk of ze stevig dicht zitten.
•  Doe de olie in de wok en verwarm deze.
•  Voeg de fijngehakte pepers, knoflook, citroengras, korianderstelen en gember toe en bak dit aan.
•  Voeg vervolgens het limoensap en dan de vissaus toe, daarna de mosselen.
•  Zet het vuur hoog met het deksel op de pan.
•  Schud de mosselen drie tot vier keer om.
•  Serveer ze met veel korianderblad.