GEBAKKEN PLADIJS, KOOLRABI EN KRAB

4 personen
 
 
Ingrediënten
• 2 pladijzen van 350 g elk
• 100 g Noordzeekrabvlees
• 500 g bouillon van krab
• olijfolie met kerriepoeder vermengd
• 1 koolrabi
• 1 dl witte wijnazijn
• zure room
• peper en zout
 
Bereiding
• Reduceer de krabbouillon tot een stroop (de jus zal naar molasse en koffie ruiken en heel sterk smaken).
• Vermeng daarna weinig stroop met kerrie-olijfolie.
• Breng dit spaarzaam aan op het bord, het moet enkel de geroosterde smaak van de vis accentueren.
• Maak het krabvlees lauw door wat te vermengen met opgekookte zure room.
• Fileer de pladijzen en bak ze kort en droog in een hete antikleefpan met een druppel olie.
• Kruid met peper en zout.
• Snij de koolrabi in dunne plakjes en daarna in linten.
• Vermeng met een beetje witte wijnazijn.
• Schik de vis in het midden van een bord met de gereduceerde krabjus.
• Schik plukjes krabvlees erop.
• Verfris het gerecht met gemarineerde linten van koolrabi.