Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree

4 personen
 
 
Ingrediënten
• 4 pladijzen
• 3 eetlepels boter
• 2 eetlepels bloem
• 15 jonge wortelen
• 200 g doperwten
• 1 sjalot
• 500 g aardappelen
• 1/3 bot peterselie
• 1 koffielepel tijmtakjes
• 1,5 dl melk
 
Bereiding
• Kook de aardappelen gaar in ruim water, laat drogen op hoog vuur en haal door een roerzeef.
• Schil de wortelen en snijd in blokjes en blancheer in licht gezouten water. Kook de erwten al-dente.
• Snijd de sjalot fijn, stoof kort in een lepel boter en voeg de erwten en wortelen toe, voeg de tijmtakjes toe.
• Haal de pladijzen door de bloem en bak in de boter, kruid met zout en peper.
• Spoel de peterselie en hak fijn, voeg samen met de melk bij de aardappelen; kruid met zout en peper en warm goed door.
• Schik de vis op borden, serveer er de groenten en aardappelpuree langs en lepel er de bakjus over.