GEGRATINEERDE PLADIJS MET SPINAZIE

4 personen

 
 
Ingrediënten
• 16 pladijsfilets
• 200g spinazie
• 500g aardappelen
• 5 dl melk
• 50g boter
• 80g gemalen kaas
• 25g bloem
 
Bereiding
• Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water, giet af en laat drogen.
• Roer er 1,5 dl melk onder, pureer en breng op smaak met peper en zout.
• Verwarm de helft van de boter in een pan en voeg de bloem toe.
• Laat kort bruinen en voeg al roerend de melk toe. Laat kort koken.
• Voeg tenslotte de helft van de kaas toe.
• Spoel de spinazie en stoof in de resterende boter, roer de spinazie door de aardappelpuree.
• Doe de puree in een ovenschotel en leg er de pladijsfilets op, nappeer met de saus en strooi er de resterende kaas over.
• Laat garen in de oven.