PLADIJS MET BROCCOLI

4 personen
 
 
Ingrediënten
•  2 pladijzen van 500 g elk
•  1 broccoli
•  100 g Griekse yoghurt
•  100 g hoeveboter
•  olijfolie
•  peper en grof zout
 
Bereiding
•  Fileer de pladijs maar laat het witte vel aan de filets. Leg de filets terug op elkaar.
•  Bak de vis in een hete grillpan met een druppel olie op de witte velkant tot een goudbruine kleur.
•  Haal de vis uit de pan en voeg klontjes boter toe.
•  Laat de boter uitbruisen tot ‘beurre noisette’.
•  Laat afkoelen en vermeng wanneer de boter op kamertemperatuur is, met de Griekse yoghurt tot een mooie, smeuïge, gladde massa.
•  Snij de buitenste kant van de broccoliroosjes af en verdeel de stengel in vier mooie stukken.
•  Blancheer de steel kort en grill daarna tot een mooi geroosterd patroon ontstaat.
•  Kruid af met peper, zout en olijfolie.
•  Vermaal de roosjes tot grof kruim in een keukenrobot en bak ze heel kort in olijfolie.
•  Kruid met peper en zout.
•  Schik wat kruim van broccoli op het bord , leg de vis erop en lepel de yoghurt-botersaus ernaast.
•  Leg de stengel van broccoli ernaast en werk af met kruim van broccoli.