PLADIJS MET WITTE PENS

4 personen
 
 
Ingrediënten
•  1 pladijs in moten
•  1 witte pens
•  1 bloedworst
•  2 dl kippenbouillon
•  60 g boter
•  1 broccoli
•  1/4 bloemkool
•  40 g geroosterd maniok
•  1 sjalot, in snippers
•  1 teentje look
•  peper, zout en muskaatnoot
•  3 dl kalfjus
•  1 koffielepel citroentijm
•  25 g boter
 
Bereiding
•  Laat de pladijs door de vishandelaar in moten snijden van 5 op 5 cm.
•  Bak de moten kort aan en gaar ze verder in de oven van 140°C gedurende ongeveer 5 minuten.
•  Kruid met peper en zout.
•  Laat de witte pens en de bloedworst elk apart met 1 dl kippenbouillon en 20 g boter gedurende 3 minuten koken.
•  Doe beide bereidingen apart in de blender en maal fijn tot een gladde massa.
•  Kook de broccoli in licht gezouten volledig gaar koken.
•  Giet af en cutter fijn met 20g boter.
•  Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook deze beetgaar. Giet af, bind met boter.
•  Stoof de sjalotsnippers aan, voeg de maniok toe, alsook de geplette look.
•  Kruiden met peper en zout. Bak droog.
•  Laat de kalfjus samen met de citroentijm voor de heft inkoken.
•  Passeer door een zeef en bind met boter. Breng op smaak met peper en zout.