GESTOOMDE ROG MET WINTERPREI

4 personen

 
 
Ingrediënten
• 4 moten rog van 150 gram
• 4 bussels jonge of kleine winterprei
• 500gr ongepelde grijze Noordzeegarnalen
• 1 scheut witte wijn
• klontje boter
• 1 teen knoflook
• 1 sjalot
• 1 wortel
• 1 stengel selder
• beetje tijm en 1 laurierblaadje
• 2 stukjes steranijs
• 1 koffielepel tomatenpuree
• peper en zout
• cayennepeper
 
Bereiding
• Pel de garnalen. Snijd de wortel, sjalot, selder en look fijn.
• Stoof de garnaalpellen aan met een scheutje olijfolie en de groenten, tijm en laurier.
• Voeg nadien de tomatenpuree toe en blus met een beetje witte wijn.
• Laat even inkoken en zet onder in water. Laat 20 minuten sudderen op een zacht vuurtje.
• Zeef het geheel en laat tot 1/3de inkoken met de 2 stukjes steranijs.
• Kruid af met cayennepeper en zout.
• Was de prei, kruid met peper en zout en stoof de volledige prei op een zacht vuurtje met een beetje boter.
• Kruid de rog met peper en zout en stoom hem 5 minuten in een stoompot.
• Lepel de jus kriskras op een bord. Leg een busseltje prei in het midden.
• Drapeer de rog op de prei en strooi de garnalen over het bord ter afwerking.