NIEUWPOORTS SOEPJE VAN ROG MET GROENTEFLENTERS

4 personen
 
 
Ingrediënten
• 10 rogvleugels in filets
• 2 preistengels
• 2 wortels
• 4 sjalotten
• ½ fles witte wijn
• 1 liter room
• ½ liter visfumet
• 200 g boter
• kervelpluksels
• peper en zout
 
Bereiding
• Schik de rogvleugels in een beboterde kom, kruid ze met peper en zout en giet er de witte wijn en visfumet over.
• Laat dit ongeveer een kwartier garen in een oven van 180°C.
• Intussen snijd je de prei en de wortels in julienne (fijne reepjes van ongeveer 3 cm lang en 2 mm dik).
• Schep de rogvleugels voorzichtig uit en leg ze op een bord of plateautje. Zeef de jus door in een pot en laat dit koken samen met de room. Als het ongeveer ¼ is ingekookt voeg je er de julienne van prei en wortel bij. Laat nog even koken.
• Serveer in een diep bord, schik de rogvleugels in het midden.
• Overgiet rijkelijk met de soep en werk dit af met kervelpluksels.