NIEUWPOORTSOEPJE VAN ROG

10 personen

 
 
Ingrediënten
• 10 rogvleugels in filets
• 2 preistengels
• 2 wortels
• 4 sjalotten
• ½ fles witte wijn
• 1 liter room
• ½ liter visfumet
• 200 g boter
• kervelpluksels
• peper en zout
 
Bereiding
• Schik de rogvleugels in een beboterde kom, kruid ze met peper en zout en giet er de witte wijn en visfumet over.
• Laat dit ongeveer een kwartier garen in een oven van 180°C.
• Intussen snijd je de prei en de wortels in julienne (fijne reepjes van ongeveer 3 cm lang en 2 mm dik).
• Schep de rogvleugels voorzichtig uit en leg ze op een bord of plateautje.
• Zeef de jus door in een pot en laat dit koken samen met de room.
• Als het ongeveer ¼ is ingekookt voeg je er de julienne van prei en wortel bij.
• Laat nog even koken.
• Serveer in een diep bord, schik de rogvleugels in het midden.
• Overgiet rijkelijk met de soep en werk dit af met kervelpluksels.