ROG GEVULD MET AARDAPPELRISOTTO

4 personen
 
 
Ingrediënten
•  4 grote vastkokende aardappelen (elk 150 g)
•  4 rogvleugelfilets
•  100 g zongedroogde tomaten
•  1/2 ui
•  1 teentje look
•  3 dl visbouillon
•  1/2 bussel bieslook
•  2 limoenen
•  3 el olijfolie
•  peper en zout
•  tandenstokers
 
Bereiding
•  Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes van 0,5 cm.
•  Fruit de gesnipperde ui en de gesnipperde look in 2 el olijfolie.
•  Voeg de aardappelblokjes toe en bevochtig ze met de visbouillon.
•  Bak de aardappelblokjes gaar tot ze al het vocht hebben opgenomen.
•  Kruid met peper en zout.
•  Hak de zongedroogde tomaten fijn.
•  Doe ze bij de aardappelen, samen met de fijngesnipperde bieslook.
•  De aardappelrisotto is klaar.
•  Leg de rogvleugelfilets open en schep er 2 el aardappelrisotto op.
•  Rol de filets op en steek ze vast met een tandenstoker.
•  Bak de filets in 1 el olijfolie en breng ze op smaak met peper en zout.
•  Verdeel de resterende aardappelrisotto over 4 borden.
•  Leg er de rog bovenop en besprenkel met limoensap.
•  Rasp de schil van 1 limoen en strooi de zeste over de vis.