ROGVLEUGEL MET BOTERSAUS

4 personen
 
 
Ingrediënten
•  4 stukken rogvleugel
•  4 eetlepels bloem
•  een klontje boter
•  2 sjalotten
•  10 cl droge witte wijn
•  1 eetlepel room
•  100 g boter
•  1 koffielepel mosterd
•  1 koffielepel kappertjes
•  peper en zout
 
Bereiding
•  Draai de gepeperde en gezouten rog in de bloem.
•  Tik er met de vingers de overtollige bloem af.
•  Bak de vis 5 min aan elke kant in een klontje boter.
•  Doe de gehakte sjalot in een sauspan. Giet er de witte wijn bij.
•  Laat inkoken tot er nog maar 2 eetlepels wijn overblijven.
•  Voeg de room toe. Breng aan de kook.
•  Voeg de koude boter die in blokjes werd gesneden toe.
•  Klop met een garde tot een mooi gladde saus is ontstaan.
•  Laat de saus niet aan de kook komen.
•  Haal de pan van het vuur en voeg mosterd, kappertjes en peper en zout toe.
•  Serveer met natuuraardappelen en spinazie.