ROODBAARS MET PREISTOEMP

4 personen
 
 
Ingrediënten
•  4 roodbaarsfilets
•  2 eetlepels bloem
•  1 kg bloemig kokende aardappelen
•  4 wit van prei
•  3 klontjes boter
•  muskaatnoot
•  peper en zout
 
Bereiding
•  Snijd het gewassen wit van prei in stukjes.
•  Leg de prei in een pot met een klontje boter, 4 eetlepels water en wat zout.
•  Zet het deksel op de pot en laat 20 minuten stoven.
•  Kook ondertussen de aardappelen gaar in gezouten water, giet af en doe ze bij de gare prei.
•  Voeg muskaatnoot toe.
•  Stamp met een pureestamper tot stoemp.
•  Draai de visfilets in de bloem.
•  Bak de filets op hoog vuur in een hete bakpan met boter.
•  Bak 3 minuten langs elke kant.
•  Leg de vis op de stoemp en serveer.