MOSSELEN MET SPELTBIER

4 personen
 
 
Ingrediënten
•  4 kg mosselen
•  2 flesjes speltbier
•  200 ml crème fraîche
•  1 bosje platte peterselie, fijn gehakt
•  2 sjalotjes, fijn gesneden
•  1 verse rode peper

 

Bron: Krijn Verwijs
 
Bereiding
•  Zet in een grote pan met liefst een dunne bodem het bier op een hoog vuur.
•  Zodra het bier kookt de mosselen toevoegen.
•  Mosselen 3 keer omschudden (ca. 2 minuten per keer) totdat alle mosselen open zijn.
•  Met een schuimspaan de mosselen uitscheppen en afgedekt in een schaal bewaren.
•  Voeg de sjalotten en wat verse peper toe aan het mosselkookvocht met bier en kook dit tot 2/3 in.
•  Voeg nu de crème fraîche toe en kook weer in tot dat de helft is ingekookt.
•  Voeg de gehakte peterselie toe en vervolgens de mosselen.
•  Verhit nog even kort, schud de mosselen nog een paar keer om en serveren maar!