Oesters met hazelnoten-vinaigrette en tuinkers

4 personen
 
 
Ingrediënten
• 12 holle oesters
• 500 g vastkokende aardappelen
• 1 kleine sjalot
• 1 bakje tuinkers
• 3 eetlepels sojasaus
• 3 eetlepels fijngehakte hazelnoten
• een scheut rode wijnazijn
• olijfolie
• peper en zout
 
Bereiding
• Kook de aardappelen ongeschild beetgaar in licht gezouten water.
Steek – de oesters open, vang het vocht op en haal de oesters uit de schelpen.
• Verwijder de schil van de aardappelen en plet ze fijn met een vork. Meng er een scheut olijfolie, de rode wijnazijn en 1 eetlepel oestervocht onder, kruid met peper en zout.
• Snipper de sjalot fijn en hak een derde van de tuinkers fijn.
• Roer 2 eetlepels sjalot en de tuinkers onder de aardappelen.
• Meng de sojasaus met 5 eetlepels olijfolie en doe er de hazelnoten bij.
• Verdeel de geplette aardappelen over vier borden en schik er de rauwe oesters rond. Lepel er de hazelnotenvinaigrette rond en werk af met de rest van de tuinkers.