SPAGHETTI MET KREEFT

4 personen
 
 
Ingrediënten
•  1 grote (460 gram) verse kreeft
•  3 eetlepels boter
•  1 grote ui, gesneden
•  3 teentjes knoflook, gesneden
•  800 gram tomaten, in blokjes gesneden
•  4 eetlepels olijfolie
•  1 eetlepel kaneel
•  240 gram room
•  225 gram gedroogde spaghetti
•  1 eetlepel boter
•  1 teentje knoflook, fijngemaakt
•  1 bosje verse peterselie, gesneden
•  4 theelepels zout
•  1 theelepel zwarte peper
 
Bereiding
•  Breng een grote pan met water aan de kook.
•  Doe de kreeft hierin en kook deze voor 6 à 8 minuten, totdat hij helder rood is.
•  Zodra de kreeft begint te koken, smelt je 3 eetlepels boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
•  Voeg de ui en de knoflook hier aan toe.
•  Kook en roer zodat de sappen tevoorschijn komen. Laat ze niet bruin worden.
•  Haal de kreeft uit de pan en leg hem op een snijplank.
•  Pak een groot mes en snijdt de kreeft in de lengte doormidden.
•  Leg de helften van de kreeft met de vlezige kant naar beneden in de pan met de ui en de knoflook.
•  Kook dit geheel 3 minuten.
•  Breng een andere pan met water aan de kook en doe hier een beetje zout in.
•  Voeg de spaghetti toe en kook dit ongeveer 8 minuten of totdat de spaghetti zacht is.
•  Voeg de tomaten aan de koekenpan met kreeft toe en draai het vuur hoger om het geheel aan de kook te brengen.
•  Voeg de olijfolie, zout, peper en het kaneel toe.
•  Laat het koken en roer regelmatig voor 5 à 7 minuten.
•  Giet er de room langzaam al roerend bij.
•  De saus wordt nu een mooie, roze kleur.
•  Draai het vuur terug naar middellaag.
•  Houdt het warm en blijf regelmatig roeren totdat de pasta ook klaar is.
•  Giet de spaghetti af en leg dit op een groot bord.
•  Roer de overgebleven boter en knoflook erin.
•  Giet de tomatensaus over de spaghetti en legt de twee helften van de kreeft hierbij.
•  Sprenkel de peterselie erover heen.