GEGRATINEERDE SINT JAKOBSVRUCHTEN

4 personen

 
 
Ingrediënten
• 4 grote sint-jakobsvruchten (in de schelp)
• 75 g champignons
• 1 fijngehakte sjalot
• 2 dl visfumet
• 1 dl room
• 2 eetlepels blanke roux
• een scheut droge witte wijn
• handvol geraspte kaas
• boter
• peper en zout
 
Bereiding
• Steek de sint-jakobsschelpen open, maak ze schoon en verwijder de sint-jakobsvruchten.
• Schrob de lege schelpen goed schoon en zorg dat er geen onreinheden meer achterblijven.
• Laat drogen.
• Breng de visfumet en room aan de kook, draai het vuur uit en pocheer er de sint-jakobsvruchten 1 min. in.
• Haal ze nadien onmiddellijk uit de pan en snij het vlees in stukjes.
• Fruit de sjalot met de in plakjes gesneden champignons in boter. Blus met de witte wijn.
• Bind de romige visfumet met de roux en laat goed indikken.
• Meng er de sjalot, champignons en fijngesneden sint-jakobsvruchten onder.
• Kruid met peper en zout.
• Lepel in de droge schelpen tot ze voor twee derde vol zijn.
• Bestrooi met geraspte kaas en gratineer in een oven van 220°C of onder de grill.
• Serveer meteen en geef er brood bij.