KOMKOMMERSOEP MET SINT JAKOBSSCHELPEN

4 personen
 
 
Ingrediënten
•  2 uien
•  1 wit van prei
•  4 komkommers
•  2 l mager gevogeltebouillon
•  80g zeekraal
•  12 Sint-Jacobs vruchten
•  2 teentjes look, fijngesneden
•  olijfolie
•  zout en peper
 
Bereiding
•  Snij de prei en de ui fijn en verhit de olijfolie in een grote kookpot.
•  Stoof de prei en ui tot ze glazig zijn.
•  Was de komkommers en snij ze in blokjes.
•  Stoof de blokjes komkommer mee met de prei en ui.
•  Voeg de bouillon toe en laat alles 30 minuten zachtjes koken.
•  Mix de soep fijn, breng op smaak met peper en zout.
•  Kruid de Sint-Jacobs vruchten met peper en zout en bak kort aan in olijfolie.
•  Als ze bijna klaar zijn voeg dan de look toe.
•  Wok de zeekraal kort en kruid met peper.
•  Voeg de soep, Sint-Jakobsvruchten en zeekraal samen en serveer.