GEGRATINEERDE STEENBOLK MET BROCCOLI EN SPINAZIE

4 personen
 
 
Ingrediënten
• 500 g steenbolkfilet
• 300 g broccoli
• 300 g jonge spinazie
• 800 g zacht kokende aardappelen
• 150 g ricotta
• 150 g mascarpone
• 50 g geraspte Parmezaan
• 2 el gehakte peterselie
• 2 el gehakte bieslook
• peper en zout
• 200 ml melk
• boter
• nootmuskaat
• 100 g geraspte kaas (Emmentaler)
 
Bereiding
• Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
• Snijd de broccoli in hapklare roosjes.
• Verwarm de oven voor op 200°C.
• Meng de ricotta met de mascarpone, de gehakte kruiden en geraspte Parmezaan.
• Kruid nog met peper en zout.
• Roerbak de broccoli en spinazie kort in wat olie in een wokpan.
• Pureer de aardappelen en voeg melk, klontje boter, nootmuskaat en peper en zout toe en roer tot een gladde puree.
• Doe de puree in een ingevette ovenschotel.
• Leg er de rauwe visfilet en de gewokte groenten op.
• Lepel er de kaasmengeling over en strooi er de geraspte kaas over.
• Gratineer in de voorverwarmde oven gedurende 25 à 30 minuten.
• Serveer meteen.