Steenbolk met jonge spruitjes, buikspek en verse pesto

4 personen
 
 
Ingrediënten
• 300 g steenbolkfilet met vel
• 20 spruitjes
• 4 bladen savooikool
• 60 g buikspek
• 1 teentje look
• 3 klontjes boter
• 20 g broodkruim
• enkele druppels citroensap
pesto
• 40 g pijnboompitten
• 10 g Parmezaanse kaas
• sap van 1/2 citroen
• 50 g zonnebloemolie
• peper en zout
• 50 g basilicum
 
Bereiding
• Kruid het spek met peper en zout en gaar het 4 uur in de oven op 120°C.
• Laat afkoelen en snij in flinterdunne plakjes.
• Snij de savooikool in willekeurige stukken en kook even kort in water.
• Voeg een mespuntje gesneden look, een klontje boter en peper en zout toe.
• Was de spruitjes en kook ze in gezouten water. Koel af in ijswater
• Bak de pijnboompitten maal de kaas.
• Blend ze samen met het citroensap, de zonnebloemolie, de basilicumblaadjes en peper en zout tot pesto.
• Kleur het broodkruim aan in de oven.
• Snij de steenbolk in mooie, gelijke stukken, kruid met peper en zout en bak kort aan in olie.
• Voeg een beetje boter toe en strooi er het broodkruim over.
• Zet de vis apart en voeg nog een klontje boter toe aan de lege bakpan. Blus met enkele druppels citroensap
• Trek een streepje pesto op het bord, leg er een plakje buikspek op en schik de vis er bovenop.
• Warm de spruitjes en de savooi even opnieuw op en leg ze mee op het bord.
• Werk af met botersaus en extra toefjes pesto.