Steenbolk met krokante noten, pastinaak, waterkers en groene kruiden

4 personen
 
 
Ingrediënten
• 3 bussels waterkers (flan van waterkers)
• 5 dl room (flan van waterkers)
• 4 blaadjes gelatine (flan van waterkers)
• sap van 1/2 citroen (flan van waterkers)
• 1/2 knolselder
• 2 pastinaken
• peper en zout
• 1 bundel koriander (saus van groene kruiden)
• enkele blaadjes munt (saus van groene kruiden)
• 4 bladeren spinazie (saus van groene kruiden)
• sap van 1 citroen (saus van groene kruiden)
• peper en zout (saus van groene kruiden)
• 300 gr steenbolkfilet met vel
• zonnebloemolie
• 10 g geroosterde hazelnoten
• 10 g gebakken walnoten
• 4 kleine pastinaken
• 3 kropjes kleine grondwitlof
• 1 bundel waterkers
 
Bereiding
Flan: week de gelatine in koud water. Breng 1 L gezouten water aan de kook, blancheer de waterkersblaadjes kort en verfris in ijswater. Warm de room en citroensap op in een pannetje, los de geweekte gelatineblaadjes hierin op en blend het geheel samen met de geblancheerde waterkers. Breng op smaak met peper en zout.  Giet het mengsel in een schaaltje en zet het in de koelkast.
• Snij de knolselder en de pastinaken in stukjes en kook ze samen gaar.
• Giet de groenten af en mix ze tot en gladde massa.
• Breng op smaak met peper en zout.
Saus groene kruiden: mix de koriander, munt en spinazie fijn. Voeg het citroensap en de zonnebloemolie toe en kruid met peper en zout.
• Bak de walnoten in een pan en rooster de hazelnoten 10 minuten in een oven op 190°C.
• Hak ze nadien fijn.
• Snij de steenbolk in gelijke stukken en bak ze in zonnebloemolie..
• Voeg de noten toe en bak even mee.
• Snij de grondwitlof in balkjes en leg ze apart.
• Snij de kleine pastinaken in ronde schijfjes en stoom ze gedurende 4 minuten.
• Gebruik een steenkring van 5 cm en duw een rondje uit de waterkersflan.
• Schik dit op het bord samen met de vis en de noten.
• Leg het rauwe grondwitlof en enkele schijfjes pastinaak er mooi tegen en werk af met groene kruidensaus en enkele blaadjes waterkers.