Steenbolk met pompoen en champagnegratinsaus

4 personen
 
 
Ingrediënten
• 4 kleine steenbolkfilets
• 4 baby pastinaak
• 4 baby savooi
• een handvol handgepelde garnalen
• peper en zout
Voor de pompoencrème:
• 1 butternutpompoen
• 50 g boter
• 1 ei
• 30 g bloem
Voor de champagnegratinsaus:
• 1 dl champagne
• 1 fijngesneden sjalotje
• 20 g boter
• 2 dl room
• 1 theelepel mosterd
• 1 scheutje citroensap
• 1 eidooier
• peper en zout
 
Bereiding
• Maak de champagnegratinsaus: sueer de sjalot, bevochtig met champagne en 1 dl room.
• Laat inkoken en daarna afkoelen tot kamertemperatuur.
• Voeg de andere helft van de room opgeklopt toe samen met de eidooier en de mosterd, kruiden werk af met citroen.
• Maak de pompoencrème: meng de gekookte pompoen met de bloem en de boter, verwarm op het vuur tot een homogene massa.
• Laat afkoelen tot kamertemperatuur en voeg het eitje toe. Meng tot een gladde massa
• Smeer de pompoencrème op de geportioneerde steenbolk.
• Gaar 20 min. in een voorverwarmde oven op 70°C.
• Dresseer op een bord, overgiet met de champagnegratinsaus en kleur kort onder de gril.
• Werk af met de gekookte pastinaak, gekookte baby savooi en de garnalen.