TARBOT MET GESMOLTEN SLA, ERWTEN EN PANCETTA

4 personen
 
 
Ingrediënten
•  4 tarbotfilets van 120 g elk
•  200 g verse erwten
•  4 sneetjes pancetta
•  3 eetlepels balsamicoazijn
•  olijfolie
•  ½ kropsla
•  dille
•  boter
•  peper en zout
 
Bereiding
•  Blancheer de erwten in licht gezouten kokend water.
•  Giet af, laat schrikken onder koud stromend water om het kookproces te stoppen en laat nadien goed uitlekken.
•  Bak de pancetta krokant in olijfolie. Laat nadien uitlekken op keukenpapier.
•  Verhit olijfolie in een pan en laat er de sla in slinken op een laag vuur.
•  Voeg de erwten toe en kruid met peper, zout en de balsamicoazijn.
•  Bak de tarbotfilets net gaar in boter, kruid met peper en zout.
•  Serveer de tarbotfilets met de gesmolten sla, werk af met de pancetta en dille.